Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου
+ + -
Φροντιστήριο Ιατρικών Σπουδών ΦΙΣ
Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

 

 

Φροντιστήριο Ιατρικών Σπουδών ΦΙΣ

Με τον κύριο Βέλλιο συνεχίζουμε την συζήτηση για την χρονιά που ως υποψήφιος στις Εισαγωγικές 1962 - 63, έδωσε Ιατρική και Οδοντιατρική 
Στην φωτογραφία βλέπουμε την μαθητική παρέα από το φροντιστήριο του Οθωνα Χρυσαφίδη, που ανέβηκαν ομαδικά στην Θεσσαλονίκη για να δώσουν ΚΑΙ στο Αριστοτέλειο εξετάσεις, μετά τις εξετάσεις στην Αθήνα .
Ο κύριος Βέλλιος κατάγεται από την Λαμία όπου είχε καθηγητή τον κ.Τσιγαρίδα που γνωρίσαμε στο http://www.facebook.com/istoriko.arxeio.frontistwn/posts/562875354067243.
Κατεβαίνει στην Αθήνα,όπου την χρονιά εκείνη τέλειωσε το ιστορικό Β' Αρρένων Αθηνών!!!.
Δοκιμάζει το στρατιωτικό φροντιστήριο Αντζιού,για ένα μικρό διάστημα και αποφασίζει να γραφτεί στου Χρυσαφίδη. Ακόμη και τώρα, μετά από 55 χρόνια, θυμάται με ευγνωμοσύνη το μάθημα του φροντιστηρίου, όπως είδαμε στην χθεσινή ανάρτηση. Με το τέλος των μαθημάτων, πρίν τον γολγοθά των διαδοχικών εξετάσεων, κάνουν πάρτυ στην ταράτσα του φροντιστηρίου.
Άλλη Αθήνα, άλλη εποχή.
Τις εισαγωγικές διενεργούσαν τα ΑΕΙ με δικά τους θέματα, όχι με κεντρική πανελλαδική θεματοδοσία και .."με τους μαθητές να δίνουν σε τέσσερεις και πέντε σχολές, χωρίς να ξέρουν πού θα κουρνιάσουν" όπως είπε ο Πάλλας σε ομιλία του.
Στην φωτογραφία καθήμενος αριστερά είναι ο κ. Δ.Βέλλιος,σήμερα Οδοντίατρος Τον ευχαριστώ για την βοήθεια του, ελπίζω να του έδωσα μερικά από όσα μου ζήτησε.
Αύριο θα πούμε, για το Φροντιστήριο ΑΝΤΖΙΟΥ.

Κάπως έτσι, άλλος με lκαλύτερες συνθήκες, άλλος με χειρότερες, σπούδασαν οι τότε γενιές, αλλά κι οι επόμενες. Ετσι δημιουργήθηκε ένα δυνατό μορφωμένο νεανικό δυναμικό μέσα από τα φροντιστήρια και τα σχολεία της χώρας, που δούλεψε, πρόσφερε, δημιούργησε την Ελλάδα μετά από τους πολέμους της.

Κάθε ανάμνηση, κάθε ντοκουμέντο που έχετε μας βοηθά εδώ, στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ.
Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου