Επιστροφή
 
+ + -
10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα. Ημέρα 1η
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

 

 

 10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα. Ημέρα 1η
. . . . .
Για πρώτη φορά το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ εκθέτει σε σχολεία, σε μαθητές τα ευρήματα και μερικά προπολεμικά ντοκουμέντα του. ¨Ειλικρινά, για μένα που βλέπω πρώτη φορά την ματιά των νέων πάνω στο ΑΡΧΕΙΟ, είναι μια αίσθηση διαφορετική !

- Όλα αυτά τα βιβλία τα βγάλανε φροντιστές;
- Γιατί αυτό εδώ λέει ΙΑΤΡΙΚΟ φροντιστήριο;
- ¨Εχει και τετράδια! με ασκήσεις !
-Πώ-πω, δες εδώ, από το 1931 λέει . Είχε, ρε, φροντιστήριο;
- ΚΑΤΟΧΗ, ρε, πόλεμος και φροντιστήριο. Δεν το πιστεύω!

Καθώς εξηγώ στους μαθητές (Α λυκ) την έκθεση, ρωτώ από ποιό σχολείο προέρχονται . Και η απάντηση ...
4ο Λύκειο Βόλου !
Βρίσκω τους καθηγητές. Τρείς μαθηματικοί, ορεξάτοι, με ενθουσιασμό που οδηγούν τους μαθητές σε γνώση πέρα από την τάξη. Τους βάλανε σε λεωφορείο και ήρθαν ημερήσια στην Θεσσαλονίκη, για να δούνε την Μαθηματική Εβδομάδα!

" Τα παιδιά μέσα από την επίσκεψη έρχονται σε επαφή με τα Μαθηματικά, με ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσα απο τους γρίφους βρίσκουν την Γεωμετρία αλλιώς. Με άλλη ματιά πιό προσιτή. Με το Αρχείο και τα τεύχη εξετάσεων, βλέπουν ότι δεν είναι μια περιθωριακή ομάδα , αλλά χρόνια τώρα παλεύουν και άλλοι σαν αυτούς να προκόψουν. Δυστυχώς η γνώση δεν πουλάει, δεν είναι μόδα. Προσπαθούμε, λοιπόν, με αυτές τις δραστηριότητες να αγαπήσουν την μαθητική ζωή τους. Πήγαμε και στο Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα. Ενθουσιάστηκαν με την απόδειξη του Πιθαγορείου από έναν μεταπτυχιακό φοιτητη Κινέζικου Πανεπιστημίου"
Αυτά μου είπαν οι συνάδελφοι.

Οι Μαθηματικοί του Βόλου, οι οποίοι κάθε χρόνο κάνουν και ένα διαφορετικό πρόγραμμα είναι οι: Αυφαντή Αθηνά , η Παπαθανασίου Ευαγελία, ο Κουφός Δημήτρης και συμμετέχει κι ο φυσικός Σακελλαρίου Κυριαζής.
Τους ευχαριστώ για την χαρά που μου δώσανε,σήμερα, πρώτη μέρα της έκθεσης,
Επιστροφή