Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου
+ + -
Βάσος ΣΑΒΒΑ΄Ι΄ΔΗΣ
Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

 

 

Βάσος ΣΑΒΒΑ΄Ι΄ΔΗΣ
www.facebook.com/istoriko.arxeio.frontistwn/posts/364533077234806
Την προηγούμενη εβδομάδα που κατέβηκα στην Αθήνα συζήτησα, στα γραφεία της ΟΕΦΕ, και με την κυρία Όλγα Σαββαίδη για τα φροντιστήρια και την ζωή με τον πατέρα της. Η κα Σαββαίδη μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει μια φωτογραφία του πατέρα της Β. Σαββαίδη σε ηλικία περίπου εξήντα χρονών.
Η συζήτηση για τον Σαββαίδη στον χώρο της φροντιστηριακής πιάτσας, την Κάνιγγος, εκτός απο ενδιαφέρουσα ήταν και καλότυχη.
Μετά από λίγες μέρες, στην Σαλονίκη, ο κύριος Μπαλόγλου μου είπε ότι στην βιβλιοθήκη του πατέρα του Χρήστου Μπαλόγλου, υπήρχε η ΑΛΓΕΒΡΑ του Σαββαίδη με ιδιόχειρη αφιέρωση προς τον πατέρα του.΄Ηρθε και έδεσε!
Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ πλουτίζει με βιβλία όχι μόνο με αξία εκπαιδευτική, αλλά και συναισθηματική.
Τσεκαρισμένες ασκήσεις, σελίδες με τσάκισμα, χέρια που γύρισαν σελίδες λύνοντας, γράφοντας, παραδίδοντας μάθημα σε τάξεις φροντιστηριακές. Ισως να λύσανε απορίες ή να μείναν άλυτες ασκήσεις.
Υπάρχουν μαρτυρίες για επικοινωνία του Σαββαίδη με τον Κανέλλο μέσω μεταφερομένων επιστολών για ανταλλαγή ασκήσεων. Το ίδιο υποθέτω θα έγινε και εδώ. 
Η κ.Σαββαίδη είπε ότι ο πατέρας της ανέβαινε στην Θεσσαλονίκη σε συγγενείς, ο δε Χρήστος Μπαλόγλου υπήρξε αξιόλογος Μαθηματικός-φροντιστής.
Θα δούμε το βιβλίο σε επόμενες αναρτήσεις.
Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου