Επιστροφή
 
+ + -
Δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό Πληροφορικής
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

 

 

Τα μαθήματα διοργανώνουν το Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) και η Οργανωτική Επιτροπή της φετινής διοργάνωσης του διαγωνισμού.
Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στους χώρους του CITY College, επί της οδού Λέοντος Σοφού 3.

Ό διαγωνισμός είναι το «σκαλοπάτι» για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξάγεται τον Αύγουστο αλλά και την «Βαλκανιάδα» που γίνεται συνήθως τον Ιούλιο.

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό απαιτείται να κάνουν την εγγραφή τους στη διεύθυνση: https://goo.gl/bNnFNe

Οι επισκέπτες και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εφόσον στην επιλογή «Τάξη» της φόρμας δηλώσουν «εκπαιδευτικός». Στην τελική επιλογή για την παρακολούθηση προηγούνται οι μαθητές που συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετάσχουν ως διαγωνιζόμενοι στον 29ο ΠΔΠ.

Ο Πανελλήνιος (Μαθητικός) Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ)διεξάγεται σε τρεις φάσεις και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Στην 3η και τελική φάση του διαγωνισμού γίνεται η βράβευση και η επιλογή των καλύτερων μαθητών, οι οποίοι συγκροτούν τις ελληνικές εθνικές ομάδες πληροφορικής: α) την Εθνική «Ολυμπιακή» ομάδα και β) την Εθνική ομάδα «βαλκανικών αγώνων».

Σημειώνεται ότι η δεύτερη φάση διεξάγεται τον Φεβρουάριο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποσκοπεί στην καλλιέργεια της πληροφορικής παιδείας των μαθητών.
Οι μαθητές, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) έχουν τη δυνατότητα εγγραφής καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για τον διαγωνισμό συνεχίζονται έως τις 29 Ιανουαρίου.

Επιστροφή