Επιστροφή
 
+ + -
Τα περίεργα της έκθεσης ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

 

 

Ένα κολάρο που ανιχνεύει τα συναισθήματα των κατοικίδιων, μία βαλίτσα ρομπότ και ένα τζιν παντελόνι που δίνει κατευθύνσεις ήταν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών του Λας Βέγκας.

«Καταλάβετε τη διάθεση του κατοικίδιού σας». Αυτή είναι η φράση που συνοδεύει το Pet Tracker της εταιρείας Kyon. Το ελαστικό κολάρο, το οποίο θα κοστίζει 249 δολάρια (περίπου 236 ευρώ), θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο. Το Pet Tracker «μαθαίνει τη συμπεριφορά του κατοικίδιου και μεταφράζει τη διάθεσή του» μέσω της ειδικής οθόνης LED που είναι ενσωματωμένη πάνω σε αυτό.

Επίσης σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή θα αποτρέπει το σκυλί από το να γαβγίζει, θα το σταματά αν πρόκειται να εμπλακεί σε καβγά και αν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να αναγράφεται στο κολάρο το μήνυμα «Σ' αγαπώ». Επιπλέον θα παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού του κατοικίδιου μέσω ενσωματωμένου GPS. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το
Cowarobot αποτελεί την πρώτη «ρομποτική βαλίτσα», η οποία ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της. Η βαλίτσα διαθέτει 4 ρόδες, μία σε κάθε γωνία της, δύο επιπλέον μηχανοκίνητες ρόδες, ενσωματωμένη κάμερα, αλλά και ειδικό λέιζερ. Επίσης συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, αφού η κάμερα δεν λειτουργεί πάντα καλά ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα ακόμα καινοτόμο προϊόν που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσηςConsumer Electronics Show του Λας Βέγκας ήταν ένα τζιν παντελόνι, το οποίο έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με ειδική εφαρμογή χαρτογράφησης που θα έχει εγκατασταθεί σε smartphone. Η εφαρμογή θα στέλνει δονήσεις στο αριστερό πόδι του παντελονιού, όταν ο ιδιοκτήτης πρέπει να στρίψει αριστερά και το αντίστοιχο
στο άλλο πόδι, προκειμένου να τον κατευθύνει στον επιθυμητό προορισμό. Όπως αναφέρει η εταιρεία, κάποιος θα μπορούσε επίσης να στείλει οδηγίες για έναν συγκεκριμένο προορισμό στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, προκειμένου το παντελόνι να τον κατευθύνει στη σωστή τοποθεσία !

(Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Κείμενο: Φανή Καμπάση)

Επιστροφή