Επιστροφή
 
+ + -
30.000 σχολικά γεύματα σε δημοτικά της Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

 

 

 30.000 σχολικά γεύματα σε δημοτικά της  Θεσσαλονίκης

 Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε περιοχές και δήμους της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση εξήγγειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα αφορά σε 30.000 μαθητές της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία των δήμων Κορδελιού-Ευόσμου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Νεάπολης-Συκεών και Βόλβης. Προβλέπεται να ξεκινήσει από τον Γενάρη του 2017 και να μοιράζεται δωρεάν στα σχολεία λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα είχε ξεκινήσει ήδη σε σχολεία της Αττικής και όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα επεκταθεί και στα σχολεία των υποβαθμισμένων δήμων της περιφέρειας της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.
 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο και στην πρώτη ουσιαστικά παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο νέο πρωθυπουργικό γραφείο του Βορρά  συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και επτά δήμαρχοι της περιοχής Πέτρος Σούλας ( Κορδελιού-Ευόσμου), Λάζαρος Κυρίγολου (Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας), Δημήτρης Δεμουρτζίδης (Παύλου Μελά), Μίμης Φωτόπουλος (Δέλτα), Γιάννης Τσουκνιδάς (Χαλκηδόνας), Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών) και Διαμαντής Λιάμης (Βόλβης). 

Επιστροφή