Επιστροφή
 
+ + -
Έρανος στις Βρυξέλλες για να «ζεσταθούν» σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

 

 

 Έρανος στις Βρυξέλλες για να «ζεσταθούν» σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

 

Πάνω από σαράντα σχολεία, τα περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα, θα ζεσταθούν το φετινό χειμώνα, χάρη στα 35.000 ευρώ που συγκέντρωσε ένας σύλλογος από τις Βρυξέλλες. 
«12 Ώρες για την Ελλάδα» ονομάζεται  το πρότζεκτ για τη στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος «International Foundation for Greece», που για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει την χώρα μας. Όπως ανέφερε ο εμπνευστής του συλλόγου Τζίμυ Τζαμάρ και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, μέσα από εκδηλώσεις. μεταξύ των οποίων ήταν και η μεγάλη συναυλία που έγινε στις Βρυξέλες, στις 27 Οκτωβρίου με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Αφροδίτη Μάνου, Βασίλη Λέκκα, Αλεξάνδρα Γκράβας και Πέτρο Μπούρα, «στέλνεται στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης».
Βασικός στόχος του συλλόγου, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων που είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες, είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και η ενίσχυση του θετικού κλίματος υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της. Ταυτόχρονα ο σύλλογος καταβάλλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει κεφάλαια με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, για την υποστήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της καταπολέμησης της φτώχειας.

Επιστροφή