Επιστροφή
 
+ + -
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Επετειακή συναυλία 25 χρόνια από την ίδρυσή του
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

 

 

 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Επετειακή συναυλία 25 χρόνια από την ίδρυσή του
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016
Πανηγυρική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης  διοργανώνει το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης στην αίθουσα που φέρει τιμητικά το όνομά του.
 
Στην συναυλία, που διοργανώνεται 16 χρόνια από την ανέγερση και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχει κληθεί και θα προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Σε αυτήν θα συμπράξουν η «ΜΟΥSA» -συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (υπό τη μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου), η Παιδική Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (υπό τη μουσική διδασκαλία του Σωτήρη Αλεβίζου), θα συμμετέχουν μέλη της Camerata Junior- Ορχήστρας Νέων των Φίλων της μουσικής και μέλη της συμφωνικής ορχήστρας Νέων Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων.
«Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την εποχή της απελευθέρωσης της πόλης» είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της επετειακής συναυλίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης,  Κωνσταντίνος Πυλαρινός. Υπογράμμισε δε πως στόχος των ιδρυτών ήταν «να μην υστερήσουν πολιτιστικά η Θεσσαλονίκη και ο βορειοελλαδικός χώρος του βαλκανικού περίγυρού τους, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων και να αναδειχθεί ως αξιόπιστος φορέας πολιτισμού σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην πρωτοβουλία και στις προσπάθειες της εποχής εκείνης συνέβαλαν αποφασιστικά προσωπικότητες της πόλης μας, το σύνολο των ΜΜΕ και όλες οι κυβερνήσεις από το 1991 μέχρι σήμερα».
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως οι προσπάθειες για την δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν το 1991 και το πρώτο κτίριο εγκαινιάστηκε εννέα χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2000 (ενώ το αντίστοιχο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως Η ανέγερση και λειτουργία του δευτέρου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής, που σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι και στο οποίο και αναμένεται η εγκατάσταση και λειτουργία Μουσικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Μουσικών Οργάνων, ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα. 
Στο πρώτο μέρος της πανηγυρικής εκδήλωσης- συναυλίας της 12ης Νοεμβρίου που έχει τίτλο «H MOYSA συναντά τη Χορωδία του ΣΦΜΘ», η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει οκτώ μουσικές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών και η MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εκτελέσει επιλεγμένα έργα του ρεπερτορίου της.
Στο δεύτερο μέρος, τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν από κοινού το έργο «Gloria» του Αntonio Vivaldi, με τη συμμετοχή μελών της Camerata Junior και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μμ στο κτίριο 1 του Μεγάρου Μουσικής και οι τιμές των εισιτηρίων ορίστηκαν στα 10 και 5 ευρώ (για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας).

Επιστροφή