Επιστροφή
 
+ + -
Έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

 

 

 Έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Υπέρ της κυβέρνησης 7 στους 10 για την αντιπαράθεση με τους δανειστές 

Σωστή θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης να αντιπαρατεθεί με τους εταίρους-δανειστές το 72% των πολιτών, ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 51% του Ποταμιού αλλά και 54,5% του ΠΑΣΟΚ. Πολύ ψηλά είναι και τα θετικά ποσοστά για τη σκληρή στάση της κυβέρνησης και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, 69% και 81,5% αντίστοιχα.
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Μακράν την καλύτερη εντύπωση (63%) έκανε η επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Τη χειρότερη εντύπωση έκανε η συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ(23,5%) και αμέσως μετά ακολουθεί η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ(21,5%) και τέλος ότι οι περισσότεροι υπουργοί αρνήθηκαν να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο(21,5%).

(Πηγή: Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)


Επιστροφή