Επιστροφή
 
+ + -
Οι νέοι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

 

 

Οι νέοι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τους νέους αντιδημάρχους που θα τον πλαισιώσουν στο έργο του κατά τα επόμενα δυόμισι χρόνια ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στο τιμόνι των Οικονομικών τη Γιούλη Ρανέλλα θα διαδεχτεί η Άννα Αγγελίδου. Στην καινούρια αντιδημαρχία Οικονομικών προστίθεται και ο τομέας της ανάπτυξης, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στα χέρια του Πέτρου Λεκάκη. Ο τελευταίος από αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ορίζεται αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στη θέση της Καλυψώς Γούλα, η οποία εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Θέση αντιδημάρχου αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο Γιώργος Δημαρέλος. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει τους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, που μέχρι πρότινος ανήκαν στην ευθύνη της Έλλης Χρυσίδου. Η τελευταία παραμένει στο σχήμα διοίκησης ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Αντιδήμαρχος στα τεχνικά έργα παραμένει ο Θανάσης Παππάς. Ωστόσο ο τομέας της καθαριότητας, που ανήκε στο χαρτοφυλάκιό του, περνάει στα χέρια του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Ψαρρά.

Αμετακίνητοι στο πόστο τους παραμένουν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Λίνα Λιάκου όπως και ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών Νίκος Φωτίου, o οποίος και αναπληρώνει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.

Να σημειωθεί ότι νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετά τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή αναδείχτηκε η Καλυψώ Γούλα, αντιπρόεδρος η Σωσώ Αδαμίδου-Γκιουλέκα  από την παράταξη «Εντάξει» και γενική γραμματέας η Ρία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανθρώπινη πόλη».

Επιστροφή