Επιστροφή
 
+ + -
Μαύρη ημέρα για τον Τύπο
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

 

 

Μαύρη ημέρα για τον Τύπο

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια και για πρώτη φορά μετά από 21.700 μέρες η εφημερίδα «Τα Νέα» δεν κυκλοφόρησε σήμερα.

Το χτεσινό φύλλο της εφημερίδας υπ’ αριθμόν 21.700, με ημερομηνία Τετάρτη 08.02.2017, με το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδό του, ήταν το τελευταίο μιας ιστορικής εφημερίδας, ενώ πλέον γίνονται προσπάθειες να κυκλοφορήσει Το Βήμα της Κυριακής.

Στο χτεσινό φύλο φιλοξενούνταν ένα κολάζ από φωτογραφίες των ανθρώπων, που είναι η ψυχή της εφημερίδας. «Είμαστε εδώ» ήταν ο τίτλος. «Αν αυτός ο οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς» ήταν  η φράση που τον συνόδευε.

Στη δεύτερη σελίδα, ο τίτλος του editorial ήταν: «Μάσκες». Ένα κείμενο που κλείνει με μια φράση που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι: «Όλοι εμείς, είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά».

«Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων βάζει ακόμη και πάνω από τον βιοπορισμό τις αξίες της ενημέρωσης και της ιστορικής του παρακαταθήκης», αναφέρει το κείμενο, με τους εργαζομένους της εφημερίδας και του ΔΟΛ γενικότερα να δηλώνουν, αφήνοντας και αιχμές, πως «η αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό μας καθήκον όμως επιβάλλουν να σταθούμε όρθιοι ως την ύστατη ώρα. Δεν ξέρουμε πόσο μπορούμε να αντέξουμε χωρίς οξυγόνο αλλά είμαστε αποφασισμένοι, αν πέσουμε, να πέσουμε όρθιοι χωρίς εξευτελισμούς, χωρίς κομισάριους ή έστω καλοπροαίρετους καθοδηγητές».

Ολα αυτά επιβεβαιώθηκαν σήμερα, με την εφημερίδα να μην κρέμεται στα περίπτερα για πρώτη φορά από το 1946. 


Επιστροφή