Επιστροφή
 
+ + -
Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα για 30.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

 

 

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων, για 30.000 μαθητές δημοτικών σχολείων του νόμου Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «έχουν αντιμετωπιστεί και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα, ώστε να αρχίσει η παροχή των σχολικών γευμάτων» και πρόσθεσε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση κονδυλίων, για να μπορέσει να επεκταθεί το προγράμματα και σε περιοχές, όπου υπάρχει ανάγκη».
Ο κ. Βερναρδάκης είπε ακόμα ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου του Παύλου Μελά στον δήμο και τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός κατά την επόμενη επίσκεψη του, στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Επικράτειας ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, με την επίσκεψή του στο δημαρχείο. Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, είπε ότι «οι δήμαρχοι που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, παρανομούν».
Όσο για την πληρωμή των συμβασιούχων, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, βρέθηκε η λύση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία από τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Ο κ. Βερναρδάκης είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, ενώ επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου.

(Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κείμενο: Nίκος Ρούμπος)

Επιστροφή