Επιστροφή
 
+ + -
Μέχρι την Κυριακή η Zootechnia στη ΔΕΘ
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

 

 

Πλήθος κόσμου δίνει το παρόν στην 10η Zootechnia, η οποία έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών.
Απλοί και εμπορικοί επισκέπτες, αλλά και ομαδικές αποστολές από τα Βαλκάνια και hosted buyers από 10 χώρες έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θέτουν στο επίκεντρο τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν κτηνοτροφία και πτηνοτροφία.
Τα βλέμματα έχει προσελκύσει το 6ο Σαλόνι Αλόγου, όπου παρουσιάζονται περισσότερα από 50 άλογα ελληνικών και άλλων φυλών σε ειδική πίστα που έχει διαμορφωθεί στο περίπτερο 16, όπως επίσης και εκθέματα γύρω από το άλογο, αλλά και το Pet Festival στα περίπτερα 2 και 17, όπου τα ζώα συντροφιάς είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Από εκθέσεις σκύλων και γάτας, παρουσιάσεις καναρινιών και εξωτικών πουλιών, βιοτοπικών ενυδρείων, διαφόρων ειδών ερπετών και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων μέχρι ενημερωτικές εκδηλώσεις, συμβουλές διατροφής, φροντίδας και περιποίησης και γιορτή υιοθεσίας, το Pet Festival τα έχει όλα.

Και βέβαια στο περίπτερο 3 μπορεί κανείς να δει τα ζώα παραγωγής. Στα περίπτερα 7,8,9 και 10 εκτίθενται ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα-εργαλεία, υπηρεσίες και Τύπος, ενώ στα 12,13 και 15 μηχανήματα και εξοπλισμοί κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας. Στον δε υπαίθριο χώρο (Τομέας Α8) μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με την έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και με τις νέες τεχνολογίες στη ζωική παραγωγή.

Το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας της Zootechnia είναι από τις 10:00 έως 20:00 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00. Επίσης, λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ από σήμερα και μέχρι την λήξη της έκθεσης.

Την 10η Zootechnia υποστηρίζουν η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.Επιστροφή