Επιστροφή
 
+ + -
Συμμετοχή Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4/2/2016
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

 

 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ την  ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ.

Το Δ.Σ προτείνει στα μέλη του  τα φροντιστήρια να παραμείνουν κλειστά, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία .

Σημείο συνάντησης για την κινητοποίηση Τσιμισκή και Αριστοτέλους γωνία, κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης στις 10:30 π.μ..

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις προωθούμενες αλλαγές, θεωρώντας ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις οποίες ανήκει ο κλάδος. Ειδικότερα: Επισημαίνουμε ότι οι αυξήσεις αυτές θα προκαλέσουν σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαιτίας των ήδη αυξημένων εισφορών που καταβάλλονται. Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των εισφορών, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει στο συνολικό εργατικό κόστος, θα οδηγήσει σε κλείσιμο φροντιστηρίων, οπότε θα διογκωθεί η ανεργία, αλλά και η «μαύρη εργασία» των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων στον κλάδο, παθογένειες για τις οποίες εξακολουθούμε να δίνουμε μεγάλο αγώνα. Ο προσανατολισμός του υπουργείου Εργασίας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να αποτελεί μεταρρύθμιση τη στιγμή που σε αρκετές περιπτώσεις σχεδόν τετραπλασιάζεται το ποσό που ήδη οι Φροντιστές πληρώνουν στον ΟΑΕΕ.  

Η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει και να αναδείξει τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αντέξει σε όλη την περίοδο της κρίσης και όχι να τις οδηγήσει σε κατάρρευση. Οφείλει να αναλογιστεί ότι τα Φροντιστήρια στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην προσπάθεια για ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Οι Φροντιστές εκφράζουν την πεποίθηση τους πως η πρόταση για το ασφαλιστικό πρέπει να είναι αναπτυξιακή και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και πως η λύση δεν μπορεί να βρεθεί μόνο με αύξηση των επιβαρύνσεων.

Το Δ.Σ του ΣΦΒΕ 


Επιστροφή