Επιστροφή
 
+ + -
Βραβεύσαμε 55 άριστους μαθητές
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 
Toυς καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών βράβευσε  χτες ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ). Στην εκδήλωση, που έγινε το πρωί σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», οι Φροντιστές βράβευσαν 55 μαθητές και μαθήτριες της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις. Στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και της επιβράβευσης των σχολικών προσπαθειών για τους άριστους και τους καλύτερους μαθητές.
 
«Σήμερα βραβεύουμε τον αγώνα σε καιρούς που η ελπίδα πάει να χαθεί και ευελπιστούμε  τα σημερινά βραβεία να γίνουν εφαλτήριο ανάταξης και συγκρότησης μιας ελπιδοφόρας νέας γενιάς, μιας νέας γενιάς που κοιτώντας το παρόν κατάματα, θα έχει το σθένος να αλλάξει το αύριο», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Απόστολος Τζακόπουλος. Και πρόσθεσε με νόημα: «Το φροντιστήριο αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα του επαγγελματικού κόσμου, προσφέροντας γνώση και θέσεις εργασία; Και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας».
 
Η σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται για να βραβεύσουμε τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας. να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο, που οι κόποι και οι προσπάθειές τους ανταμείφτηκαν, αλλά και να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο της Ελλάδας», σημείωσε ο Β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Νίκος Ρουσάκης.
 
Στην εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Τσουκαλάς, ο οποίος μίλησε με θέμα «Αριστεία, κοινωνία, επιστήμη και παραγωγή στον 21ο αιώνα». Ο έμπειρος πανεπιστημιακός δάσκαλος αναφέρθηκε στον ορισμό της αριστείας, λέγοντας ότι «είμαστε αυτό που επανειλημμένα πράττουμε. Η αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια», σημείωσε  ο κ. Τσουκαλάς, ενώ παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του επιστήμονα: «Πρέπει να έχει πίστη στην αλήθεια, να είναι υπεύθυνος, ακέραιος και να ξέρει να συνεργάζεται», τόνισε, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο, αλλά και τα παιδιά για τις επιτυχίες τους και τα φετινά θετικά τους αποτελέσματα. 
 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση δύο παλιών φροντιστών της Θεσσαλονίκης. Του Αστέριου Κρεμέτη και του Κωνσταντίνου Μπαγιάτη, τους οποίους βράβευσαν για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση o γενικός γραμματέας της ΟΕΦΕ και γραμματέας του ΣΦΒΕ Αρης Τεμεκενίδης και ο Α’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Αμπατζίδης. 
 
Έπειτα ξεκίνησε η βράβευση συνολικά 55 μαθητών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, που πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις περσινές εισαγωγικές εξετάσεις. Ανάμεσά τους και μερικές ξεχωριστές περιπτώσεις: Η Χρύσα Τσίλη από τον ακριτικό Αγιο Γερμανό της Φλώρινας, που εισήλθε στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα παιδιά από τη σχολή Τυφλών Μαρία Μπαξεβάνη (μπήκε στο Τμήμα Ψυχολογίας στο ΑΠΘ) και Γιώργος Γκουτζαμάνης, που εισήλθε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
 
Tις βραβεύσεις έκαναν εκπρόσωποι της ΟΕΦΕ και του ΣΦΒΕ, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απεύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Επιστροφή