Επιστροφή
 
+ + -
Γεμάτες αίθουσες στα σεμινάρια του συνεδρίου!
Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

 

 

Γεμάτες αίθουσες στα σεμινάρια του συνεδρίου!

«Στο τέλος της ημέρας ήμασταν όλοι σοφότεροι». Η φράση ειπώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννη Βαφειαδάκη κατά την έναρξη του 34ου συνεδρίου της ΟΕΦΕ και επιβεβαιώθηκε με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια της διήμερης διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης. Πλήθος οι συμμετέχοντες, υψηλό το επίπεδο των εισηγητών, γεμάτες οι τρεις αίθουσες που έγιναν τα σεμινάρια.

 «Τα σεμινάρια έχουν γίνει πια θεσμός και η αθρόα προσέλευση των φροντιστών αποδεικνύει ότι όλοι διψάμε για γνώση», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β’ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ και υπεύθυνος των σεμιναρίων Νίκος Ρουσάκης. Το διήμερο συνέδριο, στο οποίο εγγράφηκαν πάνω από 800 φροντιστήρια από όλη την Ελλάδα, είχε τον τίτλο «Φροντιστήριο: η προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση».

Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ κ. Ρουσάκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαφειαδάκης, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκε για την προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και «δάσκαλος» Γιάννης Καζάζης, με τιμητική πλακέτα την οποία παρέδωσε στην εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Εύη Μητρούση ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ. Βαφειαδάκης.

Στη συνέχεια οι σύνεδροι χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες, όπου ειδικοί και πανεπιστημιακοί μετέδωσαν στους φροντιστές πληροφορίες για τη σύγχρονη διδασκαλία των φιλολογικών , τα μαθηματικών, καθώς και των φυσικών  επιστημών.

Στα φιλολογικά σεμινάρια οι εισηγήσεις είχαν να κάνουν μεταξύ των άλλων με τη διδακτική αξιοποίηση των νεοελληνικών λεξικών, τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τον ιστορικό χρόνο ως αντικείμενο διδασκαλίας. Επίσης στα σεμινάρια των μαθηματικών έγιναν εισηγήσεις για τη διδασκαλία και τη μάθηση της ανάλυσης στη Γ’ Λυκείου, αλλά και την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις και στα σεμινάρια των φυσικών επιστημών για τις γενικές αρχές της Ρευστομηχανικής, την εξίσωση Bermouli, αλλά και τη μαγεία της βιολογίας.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους εισηγητές που με την πείρα και τη γνώση τους βοήθησαν τους συνέδρους να γίνουν πράγματι σοφότεροι!

Επιστροφή