Επιστροφή
 
+ + -
Ισοπεδώνουν τα Φροντιστήρια και την μέση ελληνική οικογένεια!
Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

 

 

 Κάθετα αντίθετοι στην υπαγωγή των Φροντιστηρίων στο καθεστώς του ΦΠΑ 23% δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ). 
Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου που ανεβάζει κατακόρυφα τον ΦΠΑ για τα Φροντιστήρια από 0% σε 23% μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Απόστολος Τζακόπουλος, ο Α' αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βορείου Ελλάδος.  
Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι εκπρόσωποι του ΣΦΒΕ χαρακτήρισαν το μέτρο «εξοντωτικό», το οποίο συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 
Ειδικότερα, όπως σημείωσαν ο κ. Αμπατζίδης και ο κ. Τζακόπουλος:
1. Με την απόφαση παραβιάζεται η οδηγία 112 του 2006 του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαλλάσσει τους φορείς παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από την υποχρέωση του ΦΠΑ.
2. Ο φόρος μετακυλίεται στον καταναλωτή. Το φροντιστήριο στη χώρα μας καταγράφεται ως θεσμός με έντονα λαϊκό χαρακτήρα. Το μέτρο λοιπόν πλήττει βάναυσα τη μέση ελληνική οικογένεια που κατά κανόνα απευθύνεται στα φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ).
3. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει αυτό τον εξοντωτικό φόρο, αφήνει στο απυρόβλητο την παραοικονομία στο χώρο δηλαδή τα μαύρα ιδιαίτερα. Σε ότι αφορά τα ιδιαίτερα μαθήματα με απόδειξη εδώ εφαρμόζοντας πάντα την οδηγία του Ευρωπαϊκού συμβουλίου τα απαλλάσσει από τον ΦΠΑ.
4. Η επιβολή ΦΠΑ στο φροντιστήρια και τα ΚΞΓ είναι ένα μέτρο στα πλαίσια μιας στοχευόμενης επίθεσης της κυβέρνησης στον κλάδο μας. Στόχος είναι η εξαφάνισή μας.
5. Στις παρενέργειες της απόφασης λόγω της αναμενόμενης μείωσης του κύκλου εργασιών είναι και οι συνέπειες στην απασχόληση των εργαζομένων στα φροντιστήρια και τα Κ.Ξ.Γ.
6. Στο άρθρο 133 παράγραφος δ της κοινοτικής οδηγίας ορίζεται σαφώς ότι οι απαλλαγές δεν πρέπει να δημιουργούν κίνδυνο στρέβλωσης των όρων ανταγωνισμού σε βάρος των εμπορικών επιχειρήσεων που υπόκεινται σε Φ.Π.Α. Με την ανάλγητη και πρόχειρη απόφαση της, η κυβέρνηση παραβιάζει τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων που η ίδια μέσω του Υπουργείου Παιδείας αδειοδοτεί.
Από τη μεριά της η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βορείου Ελλάδος Κορίνα Παπαδοπούλου σημείωσε ότι το μέτρο είναι εξοντωτικό. «Θέλουμε να λειτουργούμε ως νόμιμοι εκπαιδευτικοί και να μη τιμωρούμαστε ως πολίτες β΄ κατηγορίας, επειδή αποφασίσαμε να μην γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι και διαλέξαμε το δρόμο του ελεύθερου επαγγελματία», σημείωσε, ενώ ο κ. Ζορπίδης  χαρακτήρισε άδικο το μέτρο. Και επισήμανε με νόημα ότι δεν είναι δυνατόν να εκτοξεύεται ο ΦΠΑ από το 0 στο 23%! 
Τέλος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος Απόστολος Τζακόπουλος σημείωσε ότι στα φροντιστήρια προσέρχονται παιδιά της μέσης ελληνικής οικογένειας, που είναι αυτά που κυρίως πλήττονται με το μέτρο. «Στην Ελλάδα αντί να ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα θα κλείσουν τα ανοικτά επαγγέλματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977-220155 και 6976-278-213
 

 
 Στη φωτογραφία (από αριστερά}: Απόστολος Τζακόπουλος και Κώστας Αμπατζίδης από τον ΣΦΒΕ, Μιχάλης Ζορπίδης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και Κορίνα Παπαδοπούλου, Ναταλία Ανυφαντάκη και Ελένη Γεωργιάδου απο τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βορείου Ελλάδος
 
Επιστροφή