Επιστροφή
 
+ + -
Ανακοίνωση του ΣΦΒΕ για την συνέχιση της αναστολής των δια ζώσης μαθημάτων στα φροντιστήρια
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

 

 

Ανακοίνωση του ΣΦΒΕ για την συνέχιση της αναστολής των δια ζώσης μαθημάτων στα φροντιστήρια

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 ανακοινώθηκε από την υπουργό παιδείας, μετά από υπόδειξη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, ότι στις 1 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων της Β/Βάθμιας εκπαίδευσης. Όμως υπήρξε εισήγηση και απόφαση για την συνέχιση της αναστολής των Φροντιστηρίων και την λειτουργία τους μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το ΔΣ του ΣΦΒΕ εκφράζει τον έκπληξη του για την απόφαση αυτή μιας και όλοι μας, καθηγητές, μαθητές και γονείς, περιμέναμε να λειτουργήσουμε κάτω από το ίδιο καθεστώς όπως τα σχολεία. Στο διάστημα μεταξύ 1ου και 2ου κύματος της πανδημίας, όπου και λειτουργήσαμε κανονικά, όλα τα νόμιμα φροντιστήρια τηρήσαμε τα μέτρα προστασίας κατά του Κορονοϊού SarsCov-2, έχοντας προτεραιότητα την υγεία των μαθητών μας, των γονέων τους και των καθηγητών-εργαζομένων μας και αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε. Για αυτό ζητάμε να επανεξεταστεί σύντομα η δυνατότητα να λειτουργήσουμε και εμείς μέσω των δια ζώσης μαθημάτων, εφόσον αυτό το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Με την ίδια αίσθηση ευθύνης, όπως και σε όλες τις προηγούμενες φορές, δηλώνουμε ότι θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Πολιτείας. Για όλα τα νόμιμα φροντιστήρια είναι μονόδρομος η τήρηση αυτών.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών μας, αλλά και στους ίδιους τους μαθητές, και τους καλούμε να μην απογοητευτούν και αποπροσανατολιστούν αλλά να δείξουν ψυχραιμία και σεβασμό στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Συστήνουμε δε να αποφύγουν λύσεις «απελπισίας» δια ζώσης ιδιαιτέρων μαθημάτων, ρισκάροντας την υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους. Τα νόμιμα φροντιστήρια θα είμαστε δίπλα τους, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες μέσω της τηλεκπαίδευσης, χωρίς χαμένες ώρες μαθημάτων και πάντα με ασφάλεια.

Όλοι μαζί, Φροντιστές, Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να βγούμε υγιείς και πιο δυνατοί από την δύσκολη κατάσταση και τις αλλαγές που έχει φέρει στην ζωή μας η πανδημία.

Με την ευχή να βρεθούμε σύντομα στις τάξεις μας και να γεμίσουν αυτές με τα χαμόγελα σας!

Το ΔΣ του ΣΦΒΕ
Επιστροφή