Επιστροφή
 
+ + -
Συνάντηση με την τομεάρχη παιδείας των ΑΝΕΛ
Τρίτη 21 Απριλίου 2015

 

 

 Σύνδεσμος Φροντιστών
Βορείου Ελλάδος
Βασ. Ηρακλείου 28
54624 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310-225-604

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21.4.2015)

Συνάντηση με την τομεάρχη παιδείας των ΑΝΕΛ

Με την τομεάρχη παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης  Σταυρούλα Ξουλίδου συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ). 
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο της κ. Ξουλίδου στη Θεσσαλονίκη και κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία.
Τα μέλη μας εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο τη διαφωνία τους στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν στα Ιδιωτικά Σχολεία, τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών,  κυρίως σε ότι αφορά στη λειτουργία τους κατά τις ημέρες διακοπών και αργιών, καθώς και το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδασκαλίας, αλλά και σε άλλα επιμέρους θέματα, εκφράζοντας την άποψη ότι με τις νέες ρυθμίσεις θα διογκωθεί το φαινόμενο της εκπαιδευτικής παραοικονομίας.
Από την πλευρά της, η κ. Ξουλίδου άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΟΕΦΕ και του ΣΦΒΕ, δεσμεύτηκε να τις μελετήσει και να τοποθετηθεί αναλόγως κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Απόστολος Τζακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΒΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΕΦΕ Κώστας Αμπατζίδης και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου και της ΟΕΦΕ Αρης Τεμεκενίδης.

Επιστροφή