Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου
+ + -
Πλήθος επισκεπτών στην Έκθεση του Ιστορικού Αρχείου
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

 

 

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η Έκθεση του Ιστορικού Αρχείου των Εκπαιδευτικών Φροντιστών στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.
Την έκθεση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ  ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε δωρεάν το περίπτερο («Κήπος του νερού») στην παραλία.
Όλο τον μήνα Οκτώβριο παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες για πρώτη φορά τα ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου που αποδεικνύουν την διαχρονική πορεία του θεσμού της Φροντιστηριακής μη τυπικής εκπαίδευσης . Στο χώρο της έκθεσης υπήρχαν σπάνιες εκδόσεις βιβλίων εκπαίδευσης από τον 18ο αιώνα και μετέπειτα.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Αμπατζίδης και ο δημιουργός του Αρχείου Γιώργος Κωνσταντάρας (πρώην αντιπρόεδρος ΣΦΒΕ) έδωσαν συνεντεύξεις στην ΤV100 και σε ραδιόφωνα, έντυπα , ψηφιακά μέσα ενημέρωσης για προβολή της Έκθεσης του Ιστορικού Αρχείου. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης δεχτήκαμε επίσης επίσκεψη αρκετών μέσων ενημέρωσης στο χώρο του Ιστορικού Αρχείου.
Την Έκθεση επισκέφτηκε πλήθος συναδέλφων, κυρίως παλαιοί φροντιστές με ενδιαφέρουσες αναμνήσεις και πληροφορίες, επισκέπτες που πληροφορήθηκαν το γεγονός ή απλά ήταν περιπατητές της νέας παραλίας. Ιδιαίτερα κατά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου η επισκεψιμότητα ήταν αυξημένη.
Ο Σ.Φ.Β.Ε μοίρασε δύο χιλιάδες τεύχη με πληροφοριακό υλικό για το έργο και την ιστορία μας και ανήρτησε διακόσιες αφίσες σε καταστήματα και βιβλιοθήκες και αρκετές με ψηφιακή εκτύπωση σε φροντιστήρια από συναδέλφους.
Η έκθεση, μια ενέργεια εξωστρεφής με ταυτόχρονη προβολή της αδιάλειπτης και συνεχούς παρουσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών που με το συγγραφικό και διδακτικό τους έργο κοσμούν την ιστορία της εκπαίδευσης στη χώρα μας και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε το κλείσιμο της έκθεσης και ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία και την ολοκλήρωσή της. Ευχαριστούμε επίσης τους εκατοντάδες επισκέπτες επώνυμους και ανώνυμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου