Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου
+ + -
Εκδήλωση ΣΦΒΕ «Μηχανογραφικό 2018»
Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη η ενημερωτική  εκδήλωση με τίτλο «Συμπλήρωση του μηχανογραφικού και επιλογή σπουδών και επαγγέλματος» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδας (ΣΦΒΕ).

Δεκάδες μαθητές και πολλοί γονείς παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» και είχε  στόχο  την ενημέρωσή τους ενόψει της υποβολής του «Μηχανογραφικού 2018», μια διαδικασία που ξεκίνησε ήδη.

«Ο κύκλος των πανελλαδικών έκλεισε και σε λίγες ημέρες με την ανακοίνωση των βαθμολογιών αρχίζει το δεύτερο μέρος που είναι και το πιο σημαντικό, καθώς περιλαμβάνει τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος στέκεται δίπλα σας. Τόσο στους γονείς όσο και στους μαθητές. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, τα επόμενα βήματα θα επακολουθήσουν στα φροντιστήρια με τη βοήθεια των δασκάλων σας», σημείωσε στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Κώστας Αμπατζίδης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο ταμίας του ΔΣ του ΣΦΒΕ Μιχάλης Ηλίας.

Στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε ο διδάκτωρ του ΑΠΘ και σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης, ο οποίος μεταξύ των άλλων παρουσίασε τους βασικούς κανόνες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 2018, ενώ έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προς τους φετινούς υποψηφίους

Εκανε λόγο για τρεις βασικές αρχές έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια επιτυχή επιλογή σπουδών και καριέρας. Η πρώτη είναι η προοπτική στον κλάδο, καθώς όπως είπε συχνά οι γονείς επιλέγουν για το αύριο σκεπτόμενοι με βάση το χτες. «Η φράση ''το αδιανόητο του χτες είναι το δεδομένο του σήμερα που θα δείτε αύριο'' είναι σημαντική για να κατανοήσετε πόσο αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο των επαγγελμάτων», σημείωσε. Τέλος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος αυτό που επιθυμεί ο ίδιος. «Γίνε αυτό που θέλεις και όχι αυτό που οι άλλοι θέλουν να γίνεις ή σε παρασύρουν να γίνεις» σημείωσε ο κ. Ταουσάνης.


 

Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου