Επιστροφή
 
+ + -
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

 

 

                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο ΣΦΒΕ υπό την αιγίδα της ΟΕΦΕ και σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας EMPLOY τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Porto Palace. Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ.Κωνσταντίνος Κότιος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπαιδευτικοί φροντιστές από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

   Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε μια προσπάθεια να εφοδιαστούν οι συνάδελφοι φροντιστές με τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν κατάλληλα τους μαθητές τους στις κρίσιμες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν διεξοδικά για τον τρόπο συμπλήρωσης του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού και εξοικειώθηκαν με τις πρακτικές εφαρμογές του. Επίσης,παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ΑΕΙ & ΤΕΙ ανά επιστημονικό πεδίο, οι επαγγελματικές προοπτικές της κάθε σχολής, καθώς και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

    Παράλληλα με το σεμινάριο οι συνάδελφοι φροντιστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εναλλακτικές επιλογές σπουδών που αφορούν τους μαθητές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (ACT,CITY) αλλά και της Κύπρου (Frederick University, Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), τα οποία ήταν και χορηγοί της εκδήλωσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                      

    Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας 

Αμπατζίδης Κώστας                                                 Τεμεκενίδης Άρης      

 

 

 

 

 

 

 
Επιστροφή