Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου
+ + -
Ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ στο TV-100 για τις αλλαγές στην παιδεία και τις εξετάσεις
Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

 

 

 Για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης μίλησε στην μεσημεριανή εκπομπή «Δημότης online» του TV-100 o πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης.

 Στην εκπομπή του Παναγιώτη Κρινή ο πρόεδρος των Φροντιστών αναφέρθηκε στις προτάσεις του υπουργείου παιδείας για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, τις προτάσεις για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που έκανε το υπουργείο παιδείας, ενώ έδωσε και συμβουλές στους μαθητές και τις μαθήτριες ενόψει των εξετάσεων που βρίσκονται προ των πυλών. «Εκτιμώ ότι μέσα στην επόμενη πενταετία δε θα αλλάξει κάτι δραματικά στο θέμα των εξετάσεων. Γιατί όσο η ζήτηση για τις ανώτατες και ανώτερες σπουδές παραμένει τόσο υψηλή δε θα βρεθεί ένα άλλο σύστημα εισαγωγής», σημείωσε στην παρέμβασή του ο κ. Αμπατζίδης.

Επίσης επισήμανε ότι το διάβασμα πρέπει να είναι «ξεκούραστο και συστηματικό και όχι υπό το άγχος της τελευταίας στιγμής», ενώ για τις ίδιες τις εξετάσεις σημείωσε ότι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση του χρόνου τους και να είναι ψύχραιμοι. «Να δώστε τον αγώνα σας, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτή η στιγμή δεν είναι η πιο σημαντική στη ζωή σας», σημείωσε με νόημα ο κ. Αμπατζίδης.

Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου