Επιστροφή
 
+ + -
Δύο ιστορικά κείμενα 90 χρόνων επαναπατρίστηκαν στην Κέρκυρα!
Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

 

 

Eυχαριστήρια επιστολή από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας έλαβε αυτές τις ημέρες το ΔΣ του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος. Σε αυτήν η εταιρεία, με έτος ίδρυσης το 1927, μάς ευχαριστεί για την ευγενική χειρονομία του Συνδέσμου να δωρίσει στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας δύο ιστορικά ντοκουμέντα ηλικίας 90 χρόνων. Το ένα είναι το πρωτότυπο τεύχος του περιοδικού «ΟΥΡΑΝΙΑ» από το έτος 1931 και το δεύτερο το καταστατικό της εταιρείας που εκδόθηκε στην Κέρκυρα τη χρονιά του 1927! 
 
Τα ιστορικά αυτά κείμενα είχε ανακαλύψει ο αντιπρόεδρος του ΣΦΒΕ Γιώργος Κωνσταντάρας κατά την έρευνά του  για τη δημιουργία του Ιστορικού Αρχείου των Φροντιστών της Βορείου Ελλάδος και τα δώρισε στην εταιρεία, κρίνοντας ότι τέτοια σημαντικά κείμενα πρέπει να επαναπατριστούν μετά από ενενήντα χρόνια στην πόλη τους.
 
Στην επιστολή της Αστρονομικής Εταιρείας, που έχει λάβει το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, τονίζεται ότι με τέτοιες ενέργειες «νοιώθουμε ότι είστε δίπλα μας και ότι με το δικό σας τρόπο συμβάλετε στην προσπάθειά μας για τη συμπλήρωση του αρχείου της Αστρονομικής Εταιρείας της Ελλάδος εν Κερκύρα, καθώς και στη διατήρηση της ιστορίας της». Μαζί με την επιστολή λάβαμε και αντίτυπα των εκδόσεων της Εταιρείας με τίτλο «το Αστεροσκοπείο της Κέρκυρας» του μαθηματικού Γεωργίου Ζούμπου και «το Νεφέλωμα του Ωρίωνα» του Felix Lamech που είναι ο ιδρυτής του Αστεροσκοπείου, καθώς και μια πρόσκληση συμμετοχής των Φροντιστών Βορείου Ελλάδος στο επόμενο συνέδριο της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2017.
Επιστροφή