Επιστροφή
 
+ + -
O ΣΦΒΕ τίμησε τον Νίκο Βακάλη
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

 

 

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο και σε ηλικία 78 ετών ο σεβαστός Νίκος Βακάλης.
 
Ο Νίκος Βακάλης, με πτυχίο φυσικού από το ΑΠΘ, ήταν ιδρυτής από το 1967 των γνωστών φροντιστηρίων που φέρουν το επώνυμό του. Πάντοτε κοντά στον ΣΦΒΕ συμμετείχε ενεργά στην πορεία του.
 
Με σεβασμό αναφέρουμε τα λόγια του για τους μαθητές και την διδασκαλία του:
 
«Η μάθηση πρέπει να στηρίζεται σε δύο ισοδύναμα βάθρα: της ισχυρής λογικής και του υγιούς συναισθήματος. Από τη πρώτη στιγμή που δίδαξα, δεκαεφτά ετών, ενώ ήμουν ακόμα μαθητής, έμαθα τούτο: Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η ύπαρξη προσωπικού οράματος. Είναι αυτό που μας κινητοποιεί για την πραγματοποίησή του. Υποκατάστατό του δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει».
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τον υιό του Αντώνη, άξιο συνεχιστή του έργου του πατέρα του. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, τιμώντας τον αποθανόντα, παρέστη στην εξόδιο ακολουθία, που έγινε την Πέμπτη 23 Μαρτίου και σεβόμενο την απόφαση της οικογένειας κατέθεσε συμβολικό ποσό στα παιδικά χωριά SOS Βορείου Ελλάδος.
Επιστροφή