Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου
+ + -
Δεκάδες μαθητές στην ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού των φροντιστών
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

 

 

«Σπουδές και καριέρα» ήταν ο τίτλος της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε την Κυριακή με μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος στο περίπτερο 8 του συνεδριακού κέντρου Ν. Γερμανός της ΔΕΘ-Helexpo. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές κάθε τάξης του λυκείου που παρακολουθούν φροντιστήρια στη Θεσσαλονίκη, γονείς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος. 
 
«Η ημερίδα αυτή είναι άλλη μια εξωστρεφής εκδήλωση του Συνδέσμου μας. Που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο κοντά στέκονται οι φροντιστές στη νέα γενιά, αλλά και τη βαθιά σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στο φροντιστήριο και την οικογένεια συνολικά. Ενημερώνοντας αξιόπιστα τους μαθητές και τους γονείς για σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης.
 
Στην ημερίδα οι ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Γιώργος Κορώσης και Κώστας Παπαγιανούλης ενημέρωσαν τους μαθητές για σημαντικά θέματα, όπως το νέο σύστημα εισαγωγικών, οι διάφορες σχολές και οι προοπτικές τους, ενώ ανέπτυξαν και ζητήματα που ενδιαφέρουν, όπως η διαχείριση του άγχους, οι τρόποι της σωστής μελέτης και τα μυστικά για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. 
 
Από τις εισηγήσεις τους ξεχώρισαν μεταξύ των άλλων οι επισημάνσεις για το ότι στην Ελλάδα το επάγγελμα του γιατρού θεωρείται πλέον υπερκερασμένο με μέσο όρο 62 γιατρούς ανά 10.000 κατοίκους (αντίστοιχα στην Ευρώπη οι γιατροί είναι 33/10.000). Επίσης παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία για τους νοσηλευτές, που όπως τονίστηκε αποτελούν μια καλή επαγγελματικά προοπτική: στην Ελλάδα έχουμε μόλις 2,4 νοσηλευτές ανά 10.000 κατοίκους, ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος των νοσηλευτών είναι 65 ανά 10.000 κατοίκους. Επίσης οι εισηγητές επισήμαναν ότι με βάση πως στην Ευρώπη ο πληθυσμός γερνά, πολλά επαγγέλματα που αφορούν στους υπερήλικους όπως ο ψυχολόγος, ο νοσηλευτής, ο εκπαιδευτής και ο κοινωνικός λειτουργός, έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά. Ακόμη και τα τουριστικά επαγγέλματα χαρακτηρίζονται ως  επαγγέλματα με μέλλον.
 
Μετά την ημερίδα επακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με θέμα συζήτησης «τα μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση: Από την ομιλία Καραθεοδωρή ως το σήμερα», όπου μίλησε μεταξύ των άλλων ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΦΒΕ Γιώργος Κωνσταντάρας.
 
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της 9ης Μαθηματικής εβδομάδας ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος λειτούργησε περίπτερο, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να προμηθευθούν ενημερωτικό υλικό και όσα τεύχη επιθυμούν για τις Βάσεις του 2016.
 
 
Επιστροφή
 
Φωτογραφίες Άρθρου